PORTRETE PENTRU CEI CARE FAC LUCRURILE SA SE INTAMPLE, CU VISE MARETE, CURAJOSI

 

 

Tu esti inima brandului tau personal
iar portretul este un fel de logo al tau.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O strategie de branding personal pe termenul lung, in mod ideal creata de un strategist ( o recomand pe Maria de la Mylk & Huny , e fantastica! ), ar fi foarte utila si recomandata pentru a sti cum sa-ti canalizezi eforturile de comunicare pentru a fi perceput asa cum ti-ai propus. 


Desi este imposibil de controlat ce zic altii despre tine, este imperativ sa ghidezi totusi temele de discutie. Brandul personal e ceva ce poti conduce in mod constient. E usor si greu in acelasi timp, trebuie sa arati lumii pentru ce vrei sa fii cunoscuta. Esti ceea ce faci. Ce vad despre tine cred ca esti. In acest moment tu iti definesti brandul personal, iti creezi o identitate iar realizarea unor sesiuni foto profesionale pentru o prezență vizuală profesională este mandatorie.

Daca poti face acum un singur lucru pentru a-ti imbunatati brandul, ar trebui sa fie portretele profesionale. Asa ca hai sa ne asiguram ca sesiunea ta foto iti va aduce fotografiile la care visezi.

Cateva elemente cheie la care sa te gandesti inainte de sedinta foto:

LOCATIA SEDINTEI FOTO DE PORTRET

Ai de ales intre : afara ( pe strada, intr-o zona f usor de recunscut din poze, un parc ) sau  interior ( office, casa ta, la biroul tau, o sala de intalniri sau la studio).

Alegerea locatiei depinde de povestea pe care vrei sa o spui. Ii ofera un context.  ex: lucrezi in imobiliare – are sens sa ca portretul sa fie realizat intr-o /langa o  cladire superba.
Daca vrei sa fie mai mult despre tine, personalitatea ta si mai putin despre context, un portret realizat pe un fundal simplu este mai relevant. 

 

FUNDALUL ( BACKGROUND ) 

Poti alege din zeci de culori, texturate sau simple. Daca vrei sa afli mai multe despre stiinta culorilor poti citi aici. 

Texturat sau simplu? 
Eu prefer textura, ma duce cu gandul la lux, arta, la picturile pe care le vedem prin muzee insa nu se potriveste tuturor. 
Aleg adesea un fundal simplu daca se doreste un aspect modern, curat.

LUMINA

Lumini profesionale de studio sau lumina naturala?
Luminile de studio sunt cele care iti pot oferi mood-ul acela profesional. In lumina naturala poti obtine o imagine mai relaxata, naturala.

CROP-ul  

Felul in care este incadrata o persoana in fotografie depinde de povestea pe care vrei sa o spui si locul unde vrei sa o folosesti. 
In personal branding există cerințe specifice pentru modul în care trebuie să arate fotografiile de profil în special pentru profilurile profesionale din social media.

Doar o fotografie tip headshot  ( cap si umeri ) nu inseamna personal branding, dar contribuie la brandul personal. De exemplu, poza de profil din social media ar trebuie sa fie una de aproape, din care sa te recunosc foarte usor.  Se recomanda cel putin 2 fotografii de acest tip, una mai sobra si una mai vesela, sau una mai casual si alta mai classy. *( vezi poate te inspira ceva si din garderoba studioului, o gasesti aici )

Daca vrei sa folosesti portretul pe site sau documente mai mari, poti cere un crop mai larg, care sa cuprinda si bratele chiar sa se vada putin si picioarele.

Portretele full-body se folosesc foarte des in fashion si de aceea destul de rar in personal branding, pentru ca ne duc cu gandul acolo si suntem tentati sa “studiem” tinuta si nu mesajul, insa cand si decorul contribuie la poveste…de ce nu?

Despre trend-urile din fotografia de personal branding am scris mai multe aici.

CULORILE

Iti spuneam mai devreme cat de importante sunt culorile in brandul personal, insa e si mai important cu ce iti sta tie bine si sa stii ca nu trebuie sa te imbraci neaparat in galben daca vrei sa pari o persoana optimista , poti purta si doar un colier sau o cravata, batista de la buzunarul sacoului, ceasul…

LIMBAJUL CORPULUI  

Fotograful este cel care trebuie sa stie cum sa te pozeze, sa aiba notiuni de body language.
Felul in care iti inclini capul, expresia fetei, felul in care iti tii bratele, degetele…toate pot contribui la transmiterea unui mesaj intr-un mod armonios.    Multora dintre noi ne este foarte greu sa ne controlam in totalitate expresiile, conteaza enorm atentia si energia fotografului cu care ai ales sa lucrezi pentru a obtine portretul dorit. 

FOTOGRAFUL

Cu cine alegi sa colaborezi. 
O sesiune de portret este o conexiune umana, e foarte important sa iti placa de fotograful tau, sa te simti confortabil in prezenta lui, si foarte, foarte important, sa iti placa stilul lui. 


Despre mine poti afla cateva lucruri aici  iar despre stilul meu iti poti face o idee daca navighezi un pic pe acest site.

Preturile mele pornesc de la 200 de euro + TVA.
Spune-mi mai multe despre sedinta ta de vis si eu iti voi trimite pe email brosura cu oferta completa.

    Your Name

    Your Email

    Your Phone

    Tell me when and where you'll like to have the photo session